Потресна животна прича Живке Рајковић 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Потресна животна прича Живке Рајковић
Trenutno na sajtu: 315       |       Podeli:
17.01.2018 | 0 коментар(а)



Ивањица - Тужна животна прича Живке Рајковић, самохране мајке двоје малолетне деце, нема краја.

Почетком деведесетих избегла је из Книна и са породицом се настанила у колективном центру у Ивањици. У међувремену је остала без мужа, брата и мајке. избачена је из стана у ком је живела јер није могла да плаћа кирију, а у кућу добијену од Комесаријата за избеглице не може да се усели јер нема струју и намештај . Живкина деца тренутно су код свекрве, она на ледини без сталних примиња и могућности да реши проблеме.

-Да знате само колико је то вредна жена и како се очајнички бори да прехрани ову децу, а живот је шиба са свих страна. Када су избегли у Ивањицу, отац и брат су одмах почели да раде посао са каменом док су она и мајка кренуле у надницу на њиву. Мучили се, борили, она се у медјувремену удала, родила двоје деце, скућила се, али несрећа јој опет покуцала на врата. Некако преко ноћи муж јој се разболе и премину а њу иселише из куће. Изнајмила је неки станчић, радила даноноћно да би се прехранили а онда се догодила нова трагедија, брат јој је погинуо а мајка недуго затим од туге преминула. Морала је да брине о старом оцу и двоје деце, није могла више да плаћа кирију и нашла се на улици –прича Живкин комшија потрешен судбином ове жене и додаје:

-Ето, наша локална самоуправа је познавајући прилике предложила да јој помогне Комесаријат за избеглице и они су заиста кроз пројекат обезбедили монтажну кућу. Али и ту су настали проблеми око самих радова -прича овај човек.

Како сазнајемо извођач радова није добро обавио посао па су између осталог бетонирали и цев за воду, што је пролонгирало рок за завршетак радова и усељење.

-Ја сам тренутно код оца, а деца су ми код свекрве. Чекали смо да се грађевински радови доврше, било је ту проблема. Али сада ми је највећи проблем прикључак за струју, треба ми око 100 000 динара да бих то решила, а ја тај новац никако не могу да набавим. Не знам ни коме бих се обратила, помагала ми је и општина и Комесаријат, ја се трудим, радим кад год ме позову, не питам какав је посао, али велике су ово паре и без помоћи не можемо да их обезбедимо-прича Живка.

Надзорни орган је наложио извођачу радова да отклони све неправилности тако да ће ових дана кућа бити усељива. Медјутим, да би Живка и њена дечица напокон свили топло породично гнездо потребна је помоћ људи добре воље. Неопходно је обезбедити прикључак за струју и донацију кућног намештаја за основне потребе породице Рајковић.

Извор: Инфо лига

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.782.752 посета
Тренутно на сајту: 316 посетилац(a)