Два незаборавна дана на Златибору уз „Уличне свираче“ 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Два незаборавна дана на Златибору уз „Уличне свираче“
Trenutno na sajtu: 478       |       Podeli:
18.08.2018 | 0 коментар(а)



Чајетина - Програм златиборског културног лета настављен је 17. и наставља се данас 18. августа

наступима „Уличних свирача“. То је радно и кодно име пројекта који на Златибору реализује Туристичка организација Златибор и „Мун продукција”, а обједињује акробате, дечије аниматоре, глумце, музичаре и сликаре уличне уметности.

Веома садржајан програм овог несвакидашњег дешавања на Краљевом тргу започео је осликавањем дела плочника трга 3Д стрит арт-ом. То је врста ликовне уметности за коју је специфично "уживо" осликавање на равној површини, а даје нам тродимензионалну оптичку илузију из одређене перспективе. Таква слика је естетски ефектна и занимљивог облика из свих углова. 3Д слика са темом уличних свирача и Џокера, први је 3Д Стрит рад у овом делу Србије. Пошто се ствара на надморској висини од 1000 метара, биће то једна од највиших 3Д слика на свету, а дело је аутора Миливоја Костића – Колета, академског сликара, који је заправо први 3Д стрит уметник у Србији, једини представник Србије на међународним Стрит фестивалима.

Како је целокупан простор Краљевог трга био практично позорница „Уличних свирача“ на малој бини за ову намену формираној крај цвећњака, прво су деца и старији посетиоци могли уживати и подучити се вештинама жонглирања и другим враголијама глумаца и атлета у режији и изведби „Креативног погона и Лудифика“, који за циљ и мисију има промовисање савременог театра и циркуса као уметничке, ангажоване форме.

А затим и дечији мјузикл „Велика збрка“ креативног студија «Чаролија“. Том
приликом окупљени малишани су играли и певали са вилом Милом и вештицом
Гретом и слушали приче о магији и доброти чаробњака Мерлина, у настојању глумаца „Чаролије“ да својим стваралаштвом и умећем помогну деци у проналажењу сопственог идентитета, упуте их и усмере ка вишим вредностима живота и духа и тако им одрастање учини лепшим и квалитетнијим, а боравак на Златибору занимљивијим.

Непосредно са окончањем ове забаве за малишане уследио је концерт близнакиња Марине и Марије Гобовић. Сестре Гобовић повеле су публику својим дивним гласовима и својом изведбом етно песама на један нов и за њих препознатљив начин полако у ноћ. Како су се песме низале публика је све загрејанија и загрејанија, спремно дочекала ватрени шоу који је уследио као завршетак програма 17. августа.

Имајући све то у виду организатори позивају све посетиоце златне планине да се и вечерас придруже „Уличним свирачима“ и виде шта су то све припремили у оквиру музичко-акробатског кабареа Свила и Чаролија, као и да виде како изгледа завршена 3Д слика на плочнику Краљевог трга.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.112.733 посета
Тренутно на сајту: 478 посетилац(a)