Ловачка комора Србије одржала предавање за ловочуваре 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Ловачка комора Србије одржала предавање за ловочуваре
Trenutno na sajtu: 708       |       Podeli:
02.12.2016 | 0 коментар(а)



Чачак - Ловачка комора Србије одржала је на Аграномском Факултету у Чачку завршно предавање за ловочуваре и управнике ловишта.



Циљ предавања је континуирана едукација ловних радника, како би стечена теоријска знања могли да примене и у пракси. Опасности које са собом носи нестручно руковање месом болесне дивљачи, тема је која је највише заинтересовала присутне.

Професор Факултета ветеринарске медицине Универзитета у Београду, проф. др Војислав Павловић рекао је да месо сваке уловљене свиње, чак и домаће мора бити послато на анализу трихинелозе како не би дошло до заразе људи.

„Она код људи остаје у организму до краја живота, од момента када се унесе у тело“, рекао је Павловић.

У Србији криволов је знатно израженији него у другим земљама Европе, разлог за то лежи у благој казненој политици. Међутим, Влада за то у будућности предлаже оштрије казнене мере.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.060.384 посета
Тренутно на сајту: 709 посетилац(a)