Омладински клуб у Ужицу користи приватна фирма без правног основа? 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Омладински клуб у Ужицу користи приватна фирма без правног основа?
Trenutno na sajtu: 335       |       Podeli:
13.03.2018 | 0 коментар(а)



Ужице - Опремљен Омладински клуб на другом спрату Градског културног центра у Ужицу изнајмљен је приватној агенцији а о томе не постоји

никаква правна документација нити се зна ко је тај простор уступио на коришћење, преноси локални портал НМедија

Чланица Градског већа задужена за друштвене делатности Марија Трмчић, каже да је Омладински клуб направљен и намењен за младе, као место њиховог окупљања, дружења, едуковања, наравно и у будућем периоду неће бити спорно да га млади поново користе.
„Инвентар и опрема која се налазила у клубу мораће бити надомештена и враћена у првобитно стање. Важно је утврдити – ко и по ком принципу и по чијој дозволи користи тај простор. Доказе за правно покриће коришћења тог простора нисам пронашла. По закону, није било могуће тај простор дати некоме да га користи у приватне (пословне) сврхе. Градоначелник се слаже са мојим ставом да тај простор припада младима, јер је направљен са том наменом и да као таква траје и буде малдима на услузи. Ни он није упућен како се то десило, јер због обавеза не може да поседује све информације. Како се  простор налази  у центру града, у близини свих средњих школа  младима је ово веома користан, функционалан  простор”, истакла је Марија.

Остаје нејасно, по чијој дозволи без икаквих правно валидних докумената приватна агенција и њен власник узурпирају простор намењен младима, а који је финасирао Град Ужице.

„Колико знам претходних година Омладински клуб је функционисао тако што су млади организовали бројне радионице, курсеве страних језика (енглески, француски, шпански и персијски) за младе који су били бесплатни, а уједно у том простору су се дружили и проводили своје слободно време.... Клуб је финансирао Град Ужице и он је био у њиховој надлежности. На челу клуба налазила се задужена особа, но када је она престала да ради и клуб је престао са функционисањем. Сећам се да је био комплетно опремљен техником, столовима, столицама, лаптоповима, флип – чартовима”, истакла је директорка ГКЦ Ужице Јелена Васовић.

Одговор бившег већника Петара Благојевић  такође је у знаку одбијања одговорности: „Не знам ништа о томе. Мислим да је то питање за директора Градског културног центра и за Надзорни Одбор установе Градски културни центар која управља тим простором. Заиста, не знам ништа о томе, нити ко им је дао дозволу да користе тај простор“.

НMедија/ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.165.095 посета
Тренутно на сајту: 336 посетилац(a)