Илић: Поднећемо кривичну пријаву против Вучића због ширења панике 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Илић: Поднећемо кривичну пријаву против Вучића због ширења панике
Trenutno na sajtu: 427       |       Podeli:
31.07.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - Председник Нове Србије Велимир Илић рекао је да председник Србије Александар Вучић својим изјавама уноси немир међу грађане Србије

и шири панику и најавио да ће Нова Србија због тога поднети кривичну пријаву против Вучића.

„Изјавом да ћемо бранити Врање ако се не реши статус Косова и Метохије председник Србије грађанима прети оружаним сукобима што је уношење немира и подлеже кривичној одговорности. Зато ће Нова Србија поднети кривичну пријаву против председника Србије по члану 138 Кривичног законика Рапублике Србије, став 2 који каже да лице које је својим понашањем изазвало узмнемиреност грађана или тешке друге последице може кривично да одговара“, рекао је Илић.

Он је додао да сматра да Вучић својим изјавама узнемирава целокупну јавност Србије, јер „стално прети неким сукобима, ако се не реши питање Косова.

„С друге стране сваки дан даје изјаве да је све изгубљено по питању Косова и да ето ако ишта добијемо биће добро. То је владавина страхом и притисцима на грађане Србије. Да се за Косово водила упола жестока кампања као за Београд на води ништа не би данас било овако, а Вучић је шест година на власти и ми смо само назадовали по питању Косова за то време“, казао је председник Нове Србије.

Он је позвао председника Србије Александра Вучића да изађе на телевизијски дуел са неистомишљеницима.

„Ако си мушко и ако имаш петљу Вучићу , изађи на дуел, па да суочимо чињенице јавно. Ако не смеш седи с Брнабићком у неком ћошку и ради како радиш, али ја обећавам да нећете још дуго тако, јер вас је народ прозрео. Вучић влада купујући сиротињу и уцењујући запослене у јавно сектору. Не може тако вечно. Председник треба да распише фер и демократске изборе, са сређеним бирачким списковима,а не да гласају мртви и исељени на бирачким местима у Србији“, рекао је Илић и истакао да опозиција нема где шта да каже , јер никада није био већи медијски мрак него данас.

Председник Нове Србије најавио је да ће бити направљен савет од умних људи који ће се бавити питањима која су кључна за грађане Србије.

Он је додао да је немогуће да се не осврне на то да се у Србији дешавају чудне ствари и да се замља по порасту броја криминала и убистава вратила у деведесете.

„Ми смо као грађани Србије потпуно небезбедни. Председник Србије је изашао и рекао да ни један политичар у Србији није убијен од убиства Зорана Ђинђића, а само два дана касније убијен је Оливер Ивановић чије убиство ни после шест месеци није разрешено, нити су нађени налогодавци, а ни починиоци. Небојша Стефановић је у два поподне дао изјаву да у Србији нема убистава и да смо безбедни , а онда само након шест сати у Београду убију адвоката Драгослава Огњановића. То говори о томе колико смо и како безбедни и колико се они озбиљно баве безбедносшћу државе и грађана“, рекао је Илић.

Он је додао да сваки дан у Србији падају кише и градови су поплављени. „Последњи пример је јуче Краљево , одронио се и затворен је пут према Врњачкој бањи. Ситуација је алармантна и у Пожеги, широм Србије, а тај народ нико да обиђе и да види како да се помогне. Усеви пропали, воће пропало, киша све убила, а они причају бајке“, закључио је Илић.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.452.947 посета
Тренутно на сајту: 428 посетилац(a)