Наставак прљаве кампање или директна претња? Најстрашније увреде на рачун деце председника Србије 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Наставак прљаве кампање или директна претња? Најстрашније увреде на рачун деце председника Србије
Trenutno na sajtu: 260       |       Podeli:
25.07.2019 | 0 коментар(а)



“Oво је јако важан дан за нас, за Србију, Смедерево, раднике који овде раде, јер су Кинези овом новом инвестицијом потврдили
Александар Вучић, фото: ГЗС

да желе да остану овде, да желе да улажу и верују у успех Железаре” - написао је председник Србије Александар Вучић на свом твитер налогу.

Иако је вест о новој инвестицији, полагањукамена темељца за изградњу новог постројења Агломерације компаније HBIS GROUP Serbia у Смедереву, која је сама по себи вредна 120 милиона долара, реакције присталица СзС, Драгана Ђиласа, Бошка Обрадовића и Вука Јеремића,у крајње негативном и монструозном контексту нису изостале.

Након вишедневне кампање против председника Србије, његове породице и најближих сарадника, поново је на друштвеној мрежи Твитер нападнута породица председника, односно његова деца.

Сина Данила, неко ко се представља као Alexandrizam,назива "мртвим" и као таквог га псује, док ни за ћерку Милицу не бира речи.

Оваква изјава поменутог присталице СзС-а, наишла је на негодовање на овој друштвеној мрежи.

Подсетимо, јавност је протеклих дана оштро осудила нападе на децу и породице државног врха Србије, као и угрожавање њихове безбедности, поводом случаја прогањања супруге брата министра финансија Синише Малог

Ово свакако није први пут да се овакве монструозне и непимерене изјаве од стране политичких неистомишљеника јавно исказују на друштвеним мрежама.

ДАЧИЋ: РЕАКЦИЈА НА ПРЕТЊЕ МОЖЕ БИТИ ЈЕДНА - ХАПШЕЊЕ

 

Министар спољних послова и лидер СПС Ивица Дачић критиковао је данас нападе на породицу председника Србије Александра Вучића, истаквши да то није ни политика ни политичка борба.

 

"Од тога треба да се ограде и побегну сви који желе да се баве политком", рекао је Дачић у парламенту.

 

Према његовим речима, представници неких опозиционих странка требало је да се данас ограде од претњи и срамних порука које су упућене председнику и његовој породици .

 

"То није политикцка броба. Реакција за то се зна и то је хапшење", рекао је он.

 

ГОЈКОВИЋ: НАДЛЕЖНИ ДА РЕГУЈУ, ДЕЦА МОРАЈУ БИТИ ЗАШТИЋЕНА

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић најоштрије је осудила као болесне и монструозне претње упућене деци председника Србије.

Она је позвала надлежне органе да хитно реагују у складу са законом, као што би то био случај, како каже, у свакој демократској држави када се прети породици председника.

"Данима се води најпрљавија кампања против председника Србије, његових сарадника, прате се мајке са бебама, а сада се деци председника упућују опасне претње. Зато надлежне институције не смеју да остану неме, јер сва деца у нашем друштву морају бити заштићена и безбедна", поручила је Гојковић у изјави за јавност.

Она је уверена и да оваква политика мржње и претњи, која не преже ни од напада не децу, нема и неће никада имати подршку грађана Србије.

"Грађани наше земље желе пристојну државу која се развија и напредује, а показали су да подржавају одговорну политику председника Александра Вучића, а не политику оних којима сметају инвестиције, а подстичу мржњу и насиље", истакла је Гојковић.

ЈАНКОВИЋ: ПРЕСТАТИ СА ПРЕТЊАМА И УВРЕДАМА

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић најоштрије је осудила вређање деце председника Републике Србије.

"Недопустиве су било какве увреде, претње и омаловажавања по било ком основу и то не сме постати образац свакодневне комуникације у јавном простору, а нарочито на друштвеним мрежама, где је овакав говор последњих недеља кулминирао", указала је Јанковић у саопштењу.

Она је истакла да политичко и свако друго неслагање не може бити алиби за увреде или претње носиоцима јавних функција и члановима њихових породица, као ни било ком грађанину или грађанки Републике Србије.

"Крајње је време да се престане са оваквим говором и да све надлежне институције предузму мере у складу са својим надлежностима", закључила је повереница.

 

БАСТА: ПОЛИТИКА ЗЛОУПОТРЕБЕ ДЕЦЕ И ПОРОДИЦЕ ЈЕ ОГЛЕДАЛО НЕМОЋНИХ

Раде Баста, директор ЈКП "Београдске електране",најоштрије је осудио срамне нападе на председника Александра Вучића и његову породицу.

"Ово су брутални и дегутантни напади. Ничија породица не сме да буде мета политичких напада ради прикупљања јефтиних политичких поена, то је неопростиво и дивљачки. Политичка арена су избори, а за такву борбу опозиција тренутно нема муницију, па као бесне хијене нападају тамо где је свако људско биће најслабије, кидишу на децу.

Пристојна Србија је увек уз нашег председника и његову породицу, истакао и Баста и нагласио да одговорни за нападе на породицу председника морају да одговарају у складу са законом.Баста је додао да је политика злоупотребе деце и породице само огледало немоћних.

КУБУРОВИЋ: БОЛЕСНИ УМОВИ УПУЋУЈУ ПРЕТЊЕ ДЕЦИ ПРЕДСЕДНИКА  

Реагујући поводом претњи упућених деци председника државе Александра Вучића, члан Председништва СНС Нела Кубуровић оценила је да најгоре и најбруталније увреде на рачун председника државе и чланова његове најблизе породице - деце, могу да упуте "само болесни умови, којима место није у друштву”.

"Овакве највулгарније речи и вређања, превазилазе сваку границу политичког дијалога и критике и представљају најозбиљнији аларм и надлежним државним органима, али и медицинским установама да преиспитају понасање оваквих људи, који једино могу доћи из круга Специјалне затворске болнице и криминалног СЗС", навела је Кубуровић у писаној изјави.

Она сматра да грађанима Србије одавно више нема потребе да неко објашњава ко је ко, и шта ко ради у овој држави, јер, како наглашава - појединци то чине сами за себе.

 

РАКИЋ: НАЋИ И ПРОЦЕСУИРАТИ ОНЕ КОЈИ ПРЕТЕ ВУЧИЋЕВОЈ ДЕЦИ

Најгнусније увреде које се упућују деци председника Александра Вучића показују јад и чемер у који је запала српска лажна елита окупљена око Драгана Ðиласа, Вука Јеремића, Бошка Обрадовића и осталих, изјавио је данас председник Српске листе Горан Ракић.

"Подлост, зло, безобзирност... не постоји права реч која би описала примитивне нападе чланова и симпатизера Савеза за Србију на породицу Александра Вучића", навео је Ракић у саопштењу поводом претњи деци председника Вучића, упућених преко друштвених мрежа.

Очекује да надлежни органи најхитније пронађу и процесуирају оне који прете Милици и Данилу Вучићу чиме ће, каже, јасно послати поруку да насиље не сме бити део политичке сцене Србије и да се на власт долази већинском вољом грађана, а не насиљем, отимањем, вређањем и страном подршком.

 

МАЛОВИЋ: ШИРЕ ЈЕЗИВУ МРЖЊУ

Болесне претње упућене деци председника Александра Вучића су ништа друго него резултат и огледало политике Ђиласа, Обрадовића, Јеремића и њиховог савеза, изјавила је Владанка Маловић, члан Председништва Српске напредне странке

„Док се грађани Србије који желе нормалну, пристојну и снажну Србију радују новим инвестицијама, новим радним местима, опоравку и јачању српске привреде, присталице Ђиласовог, Обрадовићевог и Јеремићевог савеза прижељкују мртвог Данила и силовану малолетну Милицу”, каже Маловић

Није им ваљда довољно што су почели да уходе и бебе, што свакодневно лажу, вређају, прете, и воде оркестриране кампање у Србији и ван ње против Александра Вучића и свакога ко има било какве везе са председником Србије, сада, поново, цртају мете на деци и шире језиву мржњу која је за осуду сваког пристојног човека, истиче се на крају саопштења.

ВУЈОВИЋ: ПРЕШЛИ ГРАНИЦЕ ЗДРАВОГ РАЗУМА

Најоштрије осуђујем гнусне увреде и претње упућене породици председника Србије Александра Вучића, изјавила је Ирена Вујовић, члан Председништва Српске напредне странке.

„Позивање на насиље над његовом децом од стране присталица СзС је монструозно и превазилази све границе здравог разума. Позивам све надлежне органе да што пре реагују и очекујем да ће целокупна јавност осудити овакве безумне нападе”, закључила је Вујовић.

ЛОНЧАР: НАДЛЕЖНИ ДА РЕАГУЈУ

Министар здравља Златибор Лончар апеловао је данас на надлежне државне институције да реагују и предузму мере у складу са својим надлежностима поводом претњи деци председника Србије Александра Вучића, упућених преко друштвених мрежа.

"Веровао сам да су дотакли дно када су позивали да се п..а по туђим гробовима, када су простачки и кукавички вербално насртали на Вучићеву децу, али очигледно да је за овакве и ове који их подржавају и дно дна превише", истакао је Лончар у изјави за јавност.

МИРОВИЋ: КАЗНИТИ ОДГОВОРНЕ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић осудио је данас претње и увреде упућене деци председника Александра Вучића, које су, како је навео, јуче и данас на друштвеним мрежама упутиле присталице Савеза за Србију."Захтевам од надлежних органа да се у складу са одговарајућим законима, без одлагања и изговора, казне починиоци ових дела. Истовремено, јавно осуђујем лидере политичких странака окупљених око Савеза за Србију, који својим деловањем стварају оквир за најгоре увреде и претње", наводи се у писаној изјави Мировића.

ВУЛИН: МОРАМО ЗНАТИ ИМЕ БЕДНИКА КОЈИ ПРЕТИ ВУЧИЋЕВОЈ ДЕЦИ

Министар одбране и председник Покрета социјалиста Александар Вулин изјавио је данас да вређање и жеље да деца председника Србије умру не смеју више да буду без одговора.

"Очекујем да се људска срамота која је то написала пронађе, да се његово име објави и да се осуди али уз обавезно и дугогодишње психијатријско лечење", изјавио је Вулин осуђујући последње увреде на друштвеним мрежама, односно како Вулин додаје "претње смрћу деци председника Александра Вучића".

Министар додаје да председник Вучић и његова деца нису заслужила овакву мржњу.

"Али бедник који жели смрт деци заслужио је да знамо ко је и да он зна да му затворска казна неће бити ни кратка ни лака. Доста се попуштало лудацима", изјавио је министар и председник ПС Вулин.

Ј.ЈОКСИМОВИЋ: НАДЛЕЖНИ ДА РЕАГУЈУ НА ПРЕТЊЕ ПОРОДИЦИ ВУЧИЋА

Поводом забрињавајућих, непримерених и здравом разуму необјашњивих претњи које су преко друштвених мрежа упућене кћерки и сину председника Србије Александра Вучића, министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић истакла је да је апсолутно неприхватљиво да се у 21. веку, због постојања идеолошких разлика или неслагања са нечијом политиком, прети било коме, а посебно деци председника Републике.

"Претње политичким неистомишљеницима нису тековина ни времена у коме живимо, а ни вредности за које се боримо и на којима инсистирамо", рекла је Јоксимовић оцењујући да је такво понасање недостојно свих који себе називају демократама и који сами себе декларишу као промотере таквих вредности, наводи се у саопштењу из њеног министарства.

Јадранка Јоксимовић подсећа да ово није први пут да се прети члановима породице председника Републике и наглашава да би надлежни органи требало да реагују у складу са овлашћењима.

"На овакве изливе патолошке мржње и претњи која из тих речи извире мора коначно да реагује не само јавност него и надлежни органи, да би у Србији сваки човек, дете и породица могли да се осећају сигурно и застићено за своје основно право физицког интегритета и права на лицно достојанство. А ако иза овог стоји активиста неке од странака очекујем и реакцију представника тих странака", закључила је Јоксимовић.

МАЛИ: МРЖЊА ОПОЗИЦИЈЕ ПРЕМА ВУЧИЋУ ПРЕЛАЗИ СВЕ ГРАНИЦЕ

Министар финансија Синиша Мали осудио је претње упућене деци председника Александра Вучића и изразио уверење да ће надлежи органи истразити тај слуцај и да ће кривци бити приведени правди.

"Мржња коју опозиција осећа према председнику Вучићу прелази све границе нормалног и прелази у својеврсно лудило, где се више не бира ни речник, ни методе, а ни мете. Сада су се устремили на његову породицу и децу, коју засипају монструозним претњама, што заслужује најстрашнију осуду", навео је Мали у писаној изјави.

Он је додао да је реч о наставку кампање коју опозиција већ данима води у спрези са својим медијима, а која се, каже, заснива на застрашивању деце и недужних мајки.

"Очигледно им је то нова тактика, а с обзиром на то да немају никакав конкретан програм и план за предстојеће изборе. Надам се да ће се уразумити и престати са таквим дивљачким понашањем", навео је Мали.

ЈОВАНОВ: ОГАВНЕ И УМОБОЛНЕ УВРЕДЕ И ПРЕТЊЕ УПУЋЕНЕ ДЕЦИ АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА

"Огавне и умоболне увреде и претње упућене деци Александра Вучића, последица су атмосфере у друштву коју праве Драган Ђилас, Вук Јеремић и Бошко Обрадовић у синхронизованој акцији са квази-новинарским порталима, медијима које држе под контролом, као и разним агентурним облицима који су инсталирани у Србији", рекао је потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Миленко Јованов. Он је навео да су ови напади били најављени и самим тим су очекивани, али нико никада није могао ни да претпостави да ће размере лудила и зла бити толике да се брутално вређају деца и упућују им се најстрашније претње.

"Дакле, овом синхронизованом акцијом покушава се вршење притиска на Александра Вучића, не би ли се сломио и не би ли одустао од борбе за Србију и колико год Ђилас, Јеремић и Обрадовић покушавали да ствари обрну наопачке и себе прикажу као жртве, јасно је данас, више него икад, да су они ти који генеришу овакве страховите и умоболне нападе на Вучићеву децу", нагласио је Јованов.

"Управо зато, нико од њих ово неће ни осудити, ни критиковати, ћутаће и они који се оглашавају на све и свашта и када су питани и када нису, али ће зато грађани Србије још више презрети и њих и све оне који заједно са њима, безумним нападима на децу покушавају да се домогну власти и фотеља", закључио је он.

ГЗС/ Новости онлајн

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vucic pretnje deca

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.788.800 посета
Тренутно на сајту: 261 посетилац(a)