Образовне установе у Новој Вароши изнеле план наставног програма 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Образовне установе у Новој Вароши изнеле план наставног програма
Trenutno na sajtu: 374       |       Podeli:
31.08.2020 | 0 коментар(а)



Нова Варош - Предшколска Установа „Паша и Наташа” у сарадњи са локалном самоуправом, спремно почиње радну годину.
Фото: ГЗС

Рад предшколске установе органозован је са законом , тренутном епидемиолошком ситуацијом и упуствима из Министарства, у складу са расположивим капацитетом и са расположивом кадром. Рад ће се организовати да осигура заштиту и безбедност свих укључених актера, деце, запослених и родитеља. Вртић је организовао припрему предшколски програм, родитељи који се изјасне да њихова деца из неких разлога не би долазила у вртић из страха од болести, биће им омогућена он лајн настава , подршка или неки други вид комуникације.

„Извршено је детаљно чишћење објекта, свакодневно се врши дезинфекција. Обавезе којих се ми придржавамо још од 11 маја то је да су родитељи у обавези да носе заштитне маске, на улазу је постављена дезо баријера, врши се мерење температуре и дезинфекција руку.
Према њеним речима дете доводи један родитељ и пријем деце у установу се врши до 7 и 45 сати. Запослени су у обавези да носе заштитне маске и да се придржавају свих хигијенских мера.

Ристо Поповић, директор ОШ „Живко Љујић” Нова Варош, каже да сутра почињу са наставом, уобичајно, по препорукама Министарства, а организационо нешто слично као прошле наставне године, користиће се део простора средње школе, док не буде довршена адаптација и реконструкција нове школе. 

„Што се тиче саме организације, млађи разреди полазе, тј. почињу им часови у 7 и 30, прва група иде и друга група у 10 и 30, часови им се завршавају у 12 и 10. Користимо међу простор до 13 и 15 за проветравање просторија и онда креће нова смена, односно, разреди који се образују по комбинованом моделу, група А иде понедељак, среда, петак, а група Б уторак, четвртак и субота”, казао је Поповић.

Он је рекао да они који не долазе у школу прате наставу преко Јавног медијског сервиса. Ове године школа броји око 600 ученика, 68 првака, подељених у три одељења.

Што се тиче ОШ „Гојко Друловић” из Радоиње, имају издвојена четири одељења, смањује се број деце, сваке гдоине око десет ученика мање, казала је Ивана Ђајић директорка те Основне школе.

„Спремни смо за наставну годину, добили смо средства за дезинфекцију, поштоваће се социјална дистанца, проблем може бити држање дистанце у превозу иако, ће носити маске, мали су аутобуси који превозе ученике”, рекла је Ђајић.
Ђорђе Василић професор програмирања и информатике у средњој школи у Новој Вароши, рекао је да ова школска година почиње комбинованим наставним програмом, јер су се родитељи тако определили.

„Физичко васпитање ће бити на отвореном, кад то буду дозвољавале временске прилике, у супротном се сала не може користити, јер нема природну вентилацију, по препоруци Министарства”, закључио је Василић.

 

 

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Nova Varos osnovna skola srednja skola predskolska ustanova nastava

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.466.532 посета
Тренутно на сајту: 375 посетилац(a)