Грађани очајни, град обрао целокупан овогодишњи род 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Грађани очајни, град обрао целокупан овогодишњи род
Trenutno na sajtu: 744       |       Podeli:
14.06.2018 | 0 коментар(а)



Топола – Олујно невреме које је јуче погодило општину Топола нанело је штету преко 20 милиона евра. У селу Јарменовци према речима

мештана први пут су се на небу појавили зелени облаци.

“ Око поднева почела је стравична олуја. Највише су оштећени воћари којима је овогодишњи род тотално уништен. Старији мештани не памте  црно зелене облаке и да за само 10 минута све оде у неповрат. Путна инфраструктура је уништена нарочито макадамски путеви“, рекао је мештанин села Јарменовци.

И у суседном селу Војковци такође велика је штета на макадамским путевима нарочито на деоницама које пољопривредници користе за одлазак у своја имања.

Фото: ТопПрес, оштећени гроздови у селу Липовац

„Било је града али врло мало убрзо је почела киша која је надјачала град и била је обилна, путеви су нам већ оштећени због киша које су претходних дана падале али сада је далеко горе. То су путеви које користимо за одлазак у њиве али неки воде и до кућа, штета је велика“, рекао је Бојан Мијаиловић из села Војковци.

Ни село Пласковац није заобишло невреме.

„Била сам код зета и кћерке, падао је град величине лешника и ораха око 15 минута. Колика је штета тек ће се видети али има поломљених стабала, воћа по земљи, све је за кратко време претрпело штету“, казала је Снежана Спасић за Топ Прес.

У селу Доња Шаторња страдало је воће, Новица Ђоковић је остао без овогодишњег рода шљиве а према његовим речима град је падао око пола сата величине ораха и лешника.

фото: Ивица Карић, штета на воћу у Белосавцима

Град у селу Липовац највише је оштетио воће и поврће. Мештани кажу да никада није било овако крупног града неправилног облика у њиховом селу. Градоносни облак се врло брзо надвио над село а град је падао око 20 минута, овогодишњи род је обран а мештани су остали у чуду.

Село Белосавци и Крћевац поред штете на воћу и поврћу претрпели су штету и на објектима, цреп и прозори нису издржали град величине тениске лоптице. Према речима Ивице Карић град је у његовом домаћинству излупао око 300 црепа и скоро све прозоре на кући.

„Мој зет живи у Белосавцима и одмах после невремена смо почели да раскрчујемо, заменили смо 1700 црепова сутра настављамо. Штета је баш велика, уништен је кукуруз, пшеница, поврће, воће“, рекао је Немања Јанковић.

Фото: Немања Јанковић, штета на аутомобилима у селу Белосавци

Невреме је нанело озбиљне штете и у селу Загорица.

ГЗС/ ТопПрес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.088.037 посета
Тренутно на сајту: 745 посетилац(a)