Помоћник Министра пољопривреде Александар Богићевић у посети Лучанима 


Veliki pad temperature - od 5 do 11 stepeni, tokom dana kiša              Nakon 30 stepeni - sneg, obelele livade i pašnjaci na Zlatiboru a snežne padavine u aparilu iznenadile i Čačane              Da slavimo i budemo humani: FK Borac 1926 Čačak - FK FAP Priboj, prihod od prodatih ulaznica ide u humanitarne svrhe              Nova praksa JP „Gradac” - oštećena imovina u saobraćajnim nezgodama biće finansirana iz osiguranja lica koje je izazvalo nesreću              Obuka za učenika edukatora o energetskoj efikasnosti              Vesić: Sraman dan i za Savet Evrope i za Doru Bakojani              GrO SNS Čačak - Đilasovci izgubili kompas, besprizorne laži umesto konkretnog političkog programa             

 
Помоћник Министра пољопривреде Александар Богићевић у посети Лучанима
Trenutno na sajtu: 406       |       Podeli:
13.05.2021 | 0 коментар(а)



Лучани - Председник општине Лучани, Миливоје Доловић, одржао је данас састанак са Александром

Богићевићем, помоћником Министра пољопривреде. Општина Лучани из године у годину повећава буџет за пољопривреду, а 5. маја 2021. године, почела је са примањем захтева за субвенције у пољопривреди за 2021. годину и то је био један од повода данашње посете господина Богићевића општини Лучани.

“Општина Лучани је једна од најбољих општина у Србији што се тиче локалних програма за пољопривреду и издвајању средстава. Ове године за пољопривреду издвојено је 45. 350. 000 што су обзиром на величину општине и њен буџет изванредна средства. Веома важно и похвално је формирање одсека за јавни развој и дошли смо да то подржимо.

Министарство потенцира сарадњу са локалним самоуправама где једни друге помажемо. Пољопривредници имају могућност да користе локалне програме подршке као и пројекте Светске банке и Министарства пољопривреде и за њих влада велико интересовање и у овом крају“, рекао је помоћник министра пољопривреде, Александар Богићевић.

Он је похвалио општину Лучани јер су пољопривредници добро информисани и едуковани, могу да добију помоћ при обради документације и изнео очекивање да око субвенција и аплицирања за подстицаје у општини Лучани неће бити проблема, што је веома важно.

Помоћник Министра пољопривреде Александар Богићевић у данашњој посети општини Лучани истакао је проблем сеоске комуналне инфраструктуре и атарских путева и нагласио да ће у овој години приоритет бити изградња и опремање атарских путева.
“Можда смо прво требали да обезбедимо услове на селу, а то су поред атарских и локални путеви, јавна расвета и све што је потребно за живот и рад на селу, и то је приоритет у наредном периоду“, рекао је Богићевић.

Председник општине Лучани, Миливоје Доловић, рекао је данас на састаку са помоћником министра пољопривреде, Александаром Богићевићем да је општина Лучани у 2021. години издвојила 45 милиона динара за субвенционисање пољопривреде, а за наредну годину планира се још више средстава за ову област, око 55 милиона.

“ На данашњем састанку поред чланова Савета за пољопривреду присуствовали су и запослени у одељењу за пољопривреду и рурални развој. Захтеви за субвенције у општини Лучани примају се на две локације, у општини Лучани и згради Начелства у Гучи. На данашњем састанку господин Богићевић нас је упутио на тренутно расписане конкурсе на које се ми као локална самоуправа можемо јавити и најавио нам могућност конкурисања у наредном периоду за изградњу, односно побољшање услова на атарским путевима, на које ћемо се као локална самоуправа свакако јавити“, рекао је Доловић.

“Општина Лучани последњих неколико година интензивно улаже у општинске путеве првог и другог реда, као и некатегорисане путне правце. На територији општине Лучани има 970км путне мреже од којих атарски путеви чине око 200 км. Што је боља путна мрежа атарских путева биће лакше нашим пољопривредним произвођачима“, рекао је Доловић.

Помоћник министра пољопривреде, Александар Богићевић, приликом данашње посете општини Лучани обишао је пољопривредно газдинство Милована Поповића у Милатовићима, који се бави мешовитом пољопривредном производњом, производи млеко, гаји краве и овце, обрађује око 15 хектара земље, има засаде малине, купине и кромпира.

 

Радио Д Лучани / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


lucani poljoprivreda aleksandar bogicevic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.290.589 посета
Тренутно на сајту: 407 посетилац(a)