Радови за градску топлану на биомасу у Прибоју почињу у септембру 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Радови за градску топлану на биомасу у Прибоју почињу у септембру
Trenutno na sajtu: 371       |       Podeli:
03.07.2020 | 0 коментар(а)



Прибој - Након потписивања уговора о изградњи нове градске топлане на биомасу у Прибоју, половином јуна,

у просторијама новоотвореног Регионалног иновационог стартап центра у Прибоју, одржан је први или иницијални састанак са представницима извођача, конзорцијумом Јужна Бачка из Новог Сада, али и са представницима свих чинилаца овог пројекта, на коме су тачно прецизирани рокови за изградњу нове топлане.

„Припремни односно земљани радови на изградњи градске топлане на биомасу у Прибоју почеће у августу, док грађевински радови стартују 10. септембра”, каже Саша Василић, заменик председника општине Прибој.

Завршетак радова на топлани очекује 1. октобра наредне године, а њено стављање у функцију требало да буде од грејне сезоне 2021/22. године.

„Пројекат изградње градске топлане на биомасу подразумева и комплетну реконструкцију топловода у Прибоју и изградњу нових подстаница. Тендер за реконструкцију топловода је завршен, одабран је и извођач, а тендер за замену подстаница је у току. Радови ће почети у априлу наредне године, након завршетка предстојеће грејне сезоне”, истиче Василић.

Подсетимо, будућа Топлана биће снаге од 8 MW на биомасу, а имаће и два резервна котла на лож уље, укупне снаге 15 MW. Уз општину Мали Зворник, Прибој је прва локална самоуправа у Србији, која ће на овај начин досадашња фосилна горива, у потпуности заменити биомасом.

Прибојци који се греју на даљински систем имаће убудуће квалитетно и континуирано грејање свих 24 сата, корисници ће плаћати онолико колико потроше, уштеде енергенте биће најмање 50 одсто, а тиме ће бити остварене значајне уштеде и у општинском буџету. Изградњом топлане на биомасу, поред енергетске ефикасности, неће бити занемарљив ни еколошки ефекат.

Поред постојећих корисника, нова топлана омогућиће прикључке и другим потрошачима у зградама, у којима до сада није био уведен даљински систем грејања.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


priboj toplana

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.178.382 посета
Тренутно на сајту: 372 посетилац(a)