Вучић: Шта хоћете од Србије лажови једни? У Црну Гору не идем, не зато што се плашим, већ не дам да то буде разлог да науде српском народу 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara             

 
Вучић: Шта хоћете од Србије лажови једни? У Црну Гору не идем, не зато што се плашим, већ не дам да то буде разлог да науде српском народу
Trenutno na sajtu: 1144       |       Podeli:
04.01.2020 | 0 коментар(а)



У току је обраћање председника Србије Александра Вучића у којем је између осталог рекао



да је са патријархом Иринејом разговарао о свим важним питањима.

"Разговарали смо о свим питањима која су важна за нашу земљу. Посебно смо разматрали ситуацију у региону", казао је Вучић и додао да је са патријархом разговарао и о економском стању наше земље као и о томе колико је важно да се заврши Храм Светог Саве.

"Највише смо разговарали о спорном Закону о слободи вероисповести који је донет у Црној Гори. Постоји много оних који ће нам говорити како то није само уперено на српски народ. Морамо да чувамо опстанак нашег народа у Црној Гори и да на жестоку кампању одговоримо посвећеним радом да очувамо снагу српског корпуса у Црној Гори, а да не угрожавамо саме грађане Црне Горе. Читава стратегија се своди на то да буде много мање Срба у Црмој Гори, у складу са тим желим да укажем на следеће чињенице", рекао је Вучић.

Вучић је додао да у Црној Гори живи више од 28 одсто Срба и да је намера дела режима у Подгорици очигледна да тај посто буде нижи.

"Премијер Марковић је изјавио поводом неуспелог покушаја паљења једне заставе да је то запрепашћуијући однос Србије према Црној Гори, па га питам је ли то запрепашћујуће што смо хиљаду полицајаца довели да чува амбасаду? Није ли запрепашћујуће то што се са појединцима договарате да се избаци наша тробојка? Није ли запрепашћујуће то што нема ни једног Србина на неком важном месту и то што нисте питали народ да ли признаје независно Косово. Није ли заппрепашћујуће то што сте слали званичне делегације на прославу Олује у Книну? На све то смо ћутали и мирно реаговали, а онда сте се дрзнули да нам држите придике, иако смо урадили све по бечкој конвенцији да заштитимо вашу амбасаду. И ниједан човек није хтео да упадне тамо", казао је Вучић.

Председник Вучић је рекао да је одлучио да не иде у Црну Гору.

Подсетимо, председник Вучић је с патријархом разговарао о ситуацији у Црној Гори насталој после усвајања у тој земљи спорног Закона о слободи вероисповести.

"Донео сам ту одлуку јер сам сигуран да би било изазивања сукоба и не зато што се плашим већ зато што би то неки искористили да науде српском народу. Нећу да идем, не дам вам прилику да оптужујете Србију и кажете било шта. Подржаваћемо наш народ и све институције српског народа десет пута више него до сад и не можете нам ништа. Све ћемо то јавно да радимо и српско ћирилично писмо и ако буде требало да организујемо наставу на српском језику", казао је Вучић.

Поводом примедби зашто не иде на Косово Вучић је рекао следеће:

"Што се примедби тиче, да сам ишао на Божић у Грачаницу, никакав проблем не бих имао, али неће да ми дају, хапсили би ме, јер сам рекао истину о Рачку. Увек ће Србија да буде крива, они у Хрватској хоће непостојећу Србију, Србију у траговима, а не јаку и снажну. Зашто сам им крив у Црној Гори? Зато што сем Марка Бастаћа нема их на великим и важним функцијама у Београду, а не због националне припадности, већ из професионалних разлога. На удару сам свима јер читају извештаје ММФ-а и светске банке", рекао је Вучић.

Вучић је истакао да није желео да иде у државну посету Црној Гори да то не би било повезано са режимом Мила Ђукановића.

"Да сам отишао у државну посету рекли би да сам дошао да подржим режим Мила Ђукановића када је нашем народу тешко. Хтео сам да одем да са нашим народом наложим бадњак. А, моје питање за вас је, пошто знате да сам рекао истину да сам само хтео да посетим наш народ у Црној Гори, како су успели да смисле да тиме урушавам Црну Гору", упитао је Вучић.

Моја кључна порука нашем народу у Црној Гори је да смо ми јединсвен народ и нећемо никоме дозовлити да нам уништи ни прошлост, ни будућност, поручио је председник Србије Александар Вучић. - Нити да нам сатру огњишта мирно нити на било који други начин. Борићемо се истином, не оружјем, не лажима којима се они служе, само истином. Желећемо разговоре са њима, јер они су наша браћа, али мораће и они да поштују своју браћу - поручио је Вучић.

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


VUCIC OBRACANJE

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.996.289 посета
Тренутно на сајту: 1145 посетилац(a)