Доловић: На терену су све екипе, нико није животно угрожен 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku             

 
Доловић: На терену су све екипе, нико није животно угрожен
Trenutno na sajtu: 655       |       Podeli:
23.06.2020 | 0 коментар(а)



Лучани – Поплављено је преко седамдесет домаћинстава у Гучи, а због велике количине воде не можемо да приђемо тим кућама.



На сву срећу људи су били у приправности, због најављених падавина, нико није животно угрожен. Систем одбране у доњем току Бјелице добро функционише и за сада нема опасности од изливања у Ђераћу и Дљину“, изјавио је за РИНУ председник општине Лучани Миливоје Доловић.

Тек реновирана средња школа, спортски центар, зграда Електродистрибуције у Гучи су под водом. Мотел и Дом трубача је вода опколила. Мостови су покривени воденим таласом. Скоро сви путни правци на територији општине су прекинути. Штета је непроцењива. На терену се води борба за још 50 кућа дуж тока реке Бјелице.

„Критично је за сада дуж тока Бјелице до Пухова, док се поподне очекује подизање нивоа реке у доњем току према седишту општине. За сада у Лучанима интензивно раде све пумпе, одбрамбени систем функционише и успева да воду каналише према Морави. Већи водени талас се очекује око 16 сати у доњем току реке“, рекао је Доловић.

Водена бујица оштететила је путеве првог и другог реда, а након повлачења воде знаће се у каквом су стању мостови који су такође претрпели висок степен оштећења.

Директор предузећа „Драгачево путеви” Милија Миленковић рекао је да се па Бјелице очекује крајем дана и да ће тек тада моћи да крену у обилазак терена са екипама предузећа.

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


lucani poplava

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.968.852 посета
Тренутно на сајту: 655 посетилац(a)