Привреди Горњег Милановца недостају сва инжењерска и занатска занимања 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Привреди Горњег Милановца недостају сва инжењерска и занатска занимања
Trenutno na sajtu: 450       |       Podeli:
21.10.2019 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - На евиденцији Испоставе Националне службе за запошљавање у Горњем Милановца налази се 1.700 лица од којих су

1.100 жене. На бироу за запошљавање у Горњем Милановцу већ дуже време нема инжењера, фармацеута, архитеката, грађевинаца, кројача, али и свих осталих занатских занимања. Лица са завршеном гимназијом и економском школом најдуже чекају запослење.

На евиденцију Националне службе за запошљавање у Горњем Милановцу, ове године се пријавило 1.311 особа, а истовремено посао је нашло 1.215 људи. Стопа незапослености у овом граду је далеко испод 10 одсто што је републички просек. У Милановцу до посла једино тешко долазе свршени гимназијалци и ђаци економске школе.

Саша Обрадовић, в.д. директора Филијале Националне службе за запошљавање у Чачку, фото: ГМ Пресс

„На евиденцији у овом тренутку у Горњем Милановцу има 1.700 људи, од тога су 1.110 жене. На евиденцији нема инжењера свих бранши, фармацеута, лекара је свега један или два. Суфицитарна занимања су гимназијалци и они који су завршили економску школу. Такође, када је реч о дефицитарним занимањима, недостају нам сва из области грађевинарства, електротехнике, машинства и угоститељства. Фале нам и конфекцијски радници“, изјавио је за ТВ ГМ Плус, Саша Обрадовић, в.д. директора Филијале Националне службе за запошљавање у Чачку.

У Горњем Милановцу током ове године Национална служба за запошљавање је спровела 11 програма за запошљавање тешко запошљивих категорија становништва. Локална самоуправа је ове године из буџета са 15 милиона динара подржала два програма запошљавања, стручну праксу и самозапошљавање. Програм стручна пракса је још увек актуелан и потенцијални послодавци још увек имају прилику да конкуришу за ова средства.

Јелица Весковић, координатор Испоставе НСЗ у Горњем Милановцу, фото: ГМ Пресс

„У зависности од степена стручности лица које се прима на стручну праксу, послодавци, било из приватног или друштвеног сектора, могу рачунати на износе од 21.000 динара за лице са четвртим степеном стручности до 25.000 динара за лица са високом стручном спремом. За овај програм још увек има средстава и послодавци још имају времена да поднесу захтеве“, каже Јелица Весковић, координатор Испоставе НСЗ у Горњем Милановцу.

Програм самозапошљавања је недавно завршен и за средства је конкурисало 29 незапослених Милановчана. Технолошки вишкови могу рачунати на 240.000 динара, лица са инвалидитетом на 220.000, а остали на по 200.000. Резултати овог конкурса биће објављени ускоро.

ГЗС / ГМ Пресс




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.141.347 посета
Тренутно на сајту: 449 посетилац(a)