Преко 70 км путева урађено у протеклој години на територији општине Чајетина 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Преко 70 км путева урађено у протеклој години на територији општине Чајетина
Trenutno na sajtu: 428       |       Podeli:
02.11.2022 | 0 коментар(а)



Чајетина - Преко 500 милиона динара општина Чајетина ове године уложила је у изградњу путева и улица,



али и у реконструкцију постојећих на својој територији. Улица Спортова у самом центру Златибора коначно изгледа другачије, а с обзиром на то да кроз овај део општине прође велики број становника, али и туриста, може се рећи да је инфраструктура један од најважнијих фактора за привлачење што већег броја посетилаца.

Фото: ГЗС

„Ових дана интензивно радимо на завршетку неколико путних праваца овде на Златибору, радимо улицу Спортова од хотела Олимп до Студентског одмаралишта, у току је изградња улице од хотела Торник до пасареле на магистрали, као и неколико путних праваца у насељима Чоловића брдо и Потоци. Такође ових дана смо завршили радове у Чајетини и у неколико месних заједница, у Доброселици, Мачкату, Вранешцима. Могу да кажем да смо заиста задовољни и очекујем да ћемо у наредних 15 дана успети да завршимо све планиране пројекте када је у питању иградња путева и улица. Ова године је рекордна када је у питању путна инфраструктура, урађено је преко 70 км новоизграђених путева и улица на територији општине, 55 милиона динара уложено је у реконструкцију постојећих”, рекао је Арсен Ђурић, председник СО Чајетина.

Арсен Ђурић, председник СО Чајетина Фото: ГЗС

Извођач радова је фирма Транскоп из Чајетине која ради на постављању завршног слоја асфалта.

Фото: ГЗС

„Пре неких десетак дана смо започели са извођењем радова, радови су мало отежани јер су подземне инсталације стварале проблем. Ангажовањем Јавних предузећа, али и приватног сектора успели смо сви заједно у једном рекордном року да изведемо радове. Сада радимо носећи слој од седам центиметара, након тога иде газећи слој, затим тротоар и на крају уређење свега”, рекао је Горан Јевремовић, извођач радова.

Горан Јевремовић, извођач радова Фото: ГЗС

Према речима надлежних у наредне четири године планирана је реконструкција и проширење још четири улице, али и изградња пешачке стазе од почетне станице Голд гондоле до међустанице код Рибничког језера.

Фото: ГЗС

 

 

ГЗС

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


zlatibor cajetina asfaltiranje ulica sportova infrastruktura

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.765.110 посета
Тренутно на сајту: 429 посетилац(a)