Све о градским финансијама на званичном сајту града 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Све о градским финансијама на званичном сајту града
Trenutno na sajtu: 312       |       Podeli:
19.11.2017 | 0 коментар(а)



Ужице - Град на Ђетињи је један од првих градова у Србији који на свом званичном сајту

града има објављен грађански буџет, рекао је за Глас западне Србије члан градског већа задужен за финансије Миодраг Петковић.

Он је истакао да је захваљујући учешћу у пројекту "Реформа локалних финансија", практично омогућено грађанима да на месечном нивоу у поједностављеној структури виде све приходе и све расходе града.

Грађански буџет се налази на званичном сајту града Ужица у делу Управе за финанције, али Петковић каже да је упућено писмо и покренута иницијатива ка пројектном тиму да Грађански буџет буде на првој страници сајта.

Петковић истиче да се ових дана у градској управи интензивно ради на изради буџета за наредну годину.

"За сада располажемо свим појединостима и не очекујемо мањи буџет од прошлогодишњег. Треба рећи и истаћи да је овогодишњи буџет највећи буџет у историји града Ужица. Жеља нам је да има што мање кредитног задужења", каже Петковић и наглашава да су у претходних неколико година учињени значајни напори у санирању обавеза из претходних година за пројекте који нису имали затворену финансијску конструкцију.

"Успели смо те дугове да вратимо, такође успели смо да вратимо и неизмирене текуће обавезе тако да град Ужице сада практично нема неизмирених текућих обавеза према добављачима. Очекујемо буџет који ће бити већи од прошлогодишњег и који ће пре свега имати већу развојну компоненту него досадашњи буџети", истакао је градски већник Петковић.

Он је нагласио да што се тиче пуњења овогодишњег буџета, деветомесечни извештај који је усвојен на Градском већу а ускоро ће се наћи и пред одборницима, говори да се за прва три квартала ове године буџет пунио на идеалан начин, и да се у складу са тим остварују и расходи.

"Очекујемо да ћемо до краја године имати пуњење буџета на задовољавајући начин у идеалном смислу и да ће се расходи извршити онако како смо и планирали за све наше инфраструктурне пројекте којих је ове године било у великом броју и што је најважније сви су плаћени", тврди он.

Петковић не пориче да је град претходних година узимао кредите, али како тврди налази се у дозвољеној зони тако да није превише кредитно оптерећен.

"Наша је жеља у будућности да кредите узимамо само за велике инфраструктурне пројекте који су од изузетне важности за грађане", каже Петковић и додаје да је ове године повучен износ у износу од 200 милиона динара за те намене.

Члан градског већа задужен за финансије и буџет подсећа да су и у претходних неколико година узимани кредити такође за ову сврху и сви су уредно враћани и сервисирани.

"Враћали смо наравно и кредите из претходних периода и скоро нам је истекао кредит за градски базен", закључио је Петковић.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.923.613 посета
Тренутно на сајту: 312 посетилац(a)