Протести у Србији: Опет сукоби и сузавац у Београду, инциденти у Новом Саду 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Протести у Србији: Опет сукоби и сузавац у Београду, инциденти у Новом Саду
Trenutno na sajtu: 653       |       Podeli:
08.07.2020 | 0 коментар(а)



Раније данас, председник Србије Александар Вучић је за јучерашње протесте током којих је повређено најмање 60 људи

људи у сукобима полиције и демонстраната, рекао да је реч о „најбруталнијем политичком насиљу у последњих осам година".

У Београду је други дан заредом испред зграде Скупштине Србије дошло до сукоба демонстраната и полиције која је опет бацила сузавац, а гађао ју је каменицама и бакљама.

Протести у Београду и другом градовима Србије одржавају се због незадовољства радом власти и начином на који се бори против пандемије корона вируса.

Поред главног града, слични скупови одржавају се данас и у Новом Саду, Нишу, Крагујевцу, Лесковцу и још неколико градова у Србији.

Како јавља агенција Бета, у Новом Саду се окупило неколико хиљада људи, тражили су оставке чланова Кризног штаба и Владе, а неко од демонстраната је разбио стакло на на улазним вратима у Радио-телевизију Војводине (РТВ).

На платоу испред Скупштине Србије у центру Београда забележен је један озбиљан инцидент у којем су непознати нападачи повредили глумца Сергеја Трифуновића, лидера опозиционог Покрета слободних грађана.

Пре почетка протеста испред Скупштине, представници опозиционог Савеза за Србију су на платоу испред Филозофског факултета у Београду такође одржали скуп, а затим и шетњу.

Раније данас, председник Србије Александар Вучић је за јучерашње протесте током којих је повређено најмање 60 људи у сукобима полиције и демонстраната, рекао да је реч о „најбруталнијем политичком насиљу у последњих осам година".

Како су почели инциденти испред Скупштине Србије?

Нешто пре 20.30 демонстранти окупљени испред Скупштине Србије почели су да гађају Жандармерију каменицама и флашама, а бачено је и неколико бакљи и топовских удара.

Демонстранти су испред улаза у Скупштину склонили део металне ограде која их је одвајала од полиције и полицајце, али не покушавају да уђу у зграду.

Полицајци у бацили сузавац и подигли су штитове бранећи се од удараца предмета који долећу, а демонстранти их протискују према самом улазу у зграду.

Инциденти у Новом Саду, за сада мирно у Нишу и Крагујевцу

Како јавља агенција Бета, у Новом Саду се окупило неколико хиљада људи, тражили су оставке чланова Кризног штаба и Владе, а неко од демонстраната је разбио стакло на на улазним вратима у Радио-телевизију Војводине (РТВ).

Неколико хиљада људи окупило се вечерас на протесту у Новом Саду, са којег су затражили оставке чланова Кризног штаба за борбу против пандемије вируса корона, као и челних људи државе.

Неко од демонстраната разбио је стакло на улазним вратима у Радио-телевизију Војводине (РТВ). На челу колоне било је стотинак десничара који су позивали на разбијање РТВ-а.

Испред РТВ-а је дошло и до мањег физичког обрачуна међу демонстрантима.

Протестовало се и у Нишу, а како преносе Јужне вести, окупљање је почело око 19 сати на два места - на Тргу и код Скупштине. Групе су се касније спојиле, а окупљени су узвикивали пароле против Александра Вучића, јављају Јужне вести.

Како преносе, организатор окупљања је непознат, а парола за позив је Србија је устала, стоп лоповима и батинашима. На једном видео снимку на Твитеру види се неколико младића који цепају предизборни билборд Српске напредне странке.

После синоћног мирног протеста, Крагујевчани су и данас изашли на улице. Како јављају медији, нема полиције. Неки од окупљених носили су мајице с паролом Крагујева се буди.

Неколико стотина грађана блокирало је вечерас око 18 сати главну градску улицу и Трг косовских јунака у знак протеста због увођења ванредног стања у Крушевцу и у знак подршке демонстрантима у Београду, јављају локални медији.


ГЗС/ББЦ




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


potesti suyavac beograd novi sad

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.080.145 посета
Тренутно на сајту: 654 посетилац(a)