До манастира Куманица води катастрофалан пут, бољи прилаз имају верници из Црне Горе, него из Србије 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
До манастира Куманица води катастрофалан пут, бољи прилаз имају верници из Црне Горе, него из Србије
Trenutno na sajtu: 501       |       Podeli:
24.06.2021 | 0 коментар(а)



Сјеница – Стари, излокани земљани пут једина је веза мештана села Баре на Пештеру
Фото: РИНА

са остатком света. Пре свега са центром општине, али и са једном од највећих светиња овог краја, манастиром Куманица који се налази на самој граници са Црном гором. Старешина ове Божије куће, Николај Боснић лично је написао писмо председнику Александру Вучићу, у ком се наглашава колико је важно да овај манстир коначно добије прилазни пут. Због непостојања адекватне саобраћајне деонице, овде више верника долази из Црне Горе, него из Србије.

„Од села Баре до манастира Куманица, налази се више од девет српских села чији мештани зависе од пута Баре-Куманица који је у веома лошем стању, а једина је веза Пештера са Црном Гором и једина комуникација мештана ових села. Тренутно су почели радови од Бара према Куманици, али колико знамо само 4,5 км што неће решити проблем становништва овог краја. Остаје још око девет километара пута који би се спојио са магистралним путем Пријепоље-Бијело поље. Уколико би се урадио овај пут, манастир Куманица који се налази на последњим метрима Републике Србије, коначно би био спојен са остатком државе. Молимо Вас , да Вашим ауторитетом наложите да се наставе радови до манастира и тиме манастир и српска села спојите са Србијом. Уједно Вас позивам да обиђете манастир и будете наши гости“, написао је старешина манастира Николај.

Предузеће „Нови Пазар Пут“ тренутно изводи радове од Бара до школе у селу Врбница, у дужини од 4,5 километара. Директор овог предузећа, Александар Грбовић, каже да ће радови на овој деоници бити готови до половине јула и да је већ кренуло асфалтирање.

,,Још увек нисмо добили налог од Путева србије, ако стигне машине су ту и спремни смо да веома брзо спојимо манастир Куманица са пештерским селима“, каже Грбовић.

Тренутно се по налогу директора „Путева Србије“, Зорана Дробњака, ради премер радова за још десет километара пута до манастира Куманица. Премер ће бити достављен Путевима Србије за десет дана, а након тога треба обезбедити новац и налог.

 

 

 

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


PUT KUMANICA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.109.499 посета
Тренутно на сајту: 499 посетилац(a)