Медицинску сестру изуједали пси луталице 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Медицинску сестру изуједали пси луталице
Trenutno na sajtu: 368       |       Podeli:
11.05.2019 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Само пуком срећом избегнута је трагедија када су у четвртак око 06.50 часова недалеко

од стамбеног блока Стадион, у Пријепољу, пси луталице изуједале Слободанку Дучић, главну сестру патронажне службе Дома здравља. Од разјарених крволочних животиња, Слободанку је спасао човек из оближње зграде, који је чуо лавеж паса и врисак жене која је дозивала помоћ. Она је са повредама по телу примљена у службу Хитне помоћи где су јој саниране ране а цео случај пријављен је полицији.

Пси луталице већ дуже време сеју страх на пријепољским улицама, упркос томе нико од надлежних општинских служби, овом проблему са којим се житељи свакодневно срећу, не придаје значаја. На путу до посла, праву драму, преживела је медицинска сестра Слободанка Дучић, у раним јутарњим часовима. Она каже да је већ дуже време на градским улицама приметно појачано присуство луталица те да их свакодневно виђа. Међутим ни слутила није да би могла постати предмет њихове агресије.

Уједи луталица по телу медицинске сестре Слободанке Дучић, фото: ПП Медиа

"Све се одиграло муњевитом брзином као на филму. Kренула сам на посао и на свега стотинак метара од Дома здравља, са степеништа, поред једног угоститељског објекта, на мене је скочио пас, оборио ме на асфалт и почео да уједа по телу. Панично сам почела да се браним, међутим крволочна животиња није престајала да ме гризе, док су други пси лајали. На сву срећу, човек који живи у оближњој згради и мислим да се зове Сабахудин, чуо је моју вриску, притекао у помоћ и спасао ме тежих повреда", каже за “Новости” Слободанка.

Ова, медицинска радница упозорава, да већ дуже време луталице нападају грађане, међутим и да нико од надлежних на то не реагује.

У граду на Лиму не постоји азил за псе, па је то уз недаће око депоновања смећа, један од горућих проблема са којима се надлежни срећу готово целу једну деценију уназад. На основу накнада за уједе паса луталица и повреда насталих услед падова на тротоару и другим јавним површинама, од 2014 године па до почетка 2019. године, према нашем сазнању из буџета је исплаћено преко пола милиона евра. Упркос томе, овај проблем у Пријепољу, нико од руководећих људи не схвата превише озбиљно.

 

ПП Медиа / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


пријепоље пси луталице уједи

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.343.009 посета
Тренутно на сајту: 366 посетилац(a)