Паркинг сервис креће са радом 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Паркинг сервис креће са радом
Trenutno na sajtu: 584       |       Podeli:
22.03.2018 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Паркинг сервис и наплата паркинга у општини Горњи Милановац креће од 2. априла, саопштено је из кабинета председника општине.

„Сматрамо да ћемо 02.04.2018. године имати оптималне услове и да ће ово лоше време остати иза нас, како би тог дана кренули у реализацију Паркинг сервиса“, изјавио је на данашњој конференцији за новинаре директор ЈП за изградњу Божидар Вучетић. Основни циљ увођења паркинг сервиса према његовим речима јесте да се уреди саобраћај у граду, посебно у самом центру. Радом паркинг сервиса смањиће се гужве и прилив возила у сам центар општине, чиме ће се саобраћај доста растеретити.

Јавно предузеће за изградњу општине Горњи Милановац одрадило је пројекат Паркинг сервиса у две фазе, 2015. и 2016. године. Пројекат је у потпуности пренет на терен. „У овом тренутку имамо обележених 750 паркинг места, а пројектом имамо предвиђено 970 места за паркирање. Због техничких потешкоћа нисмо стигли да у потпуности уподобимо паркинг места и да сва места предвиђена пројектом ставимо у употребу. На пролеће одмах крећемо да надограђујемо на локацијама где је то предвиђено пројектом“, истакао је Вучетић.

Када је реч о паук возилу директор је рекао да је јавна набавка за то возило у току: „По том питању закон је јасан и закон каже да ми не морамо да имамо паука и да можемо кренемо у реализацију Паркинг сервиса и без паук возила. Оног тренутка када завршимо јавну набавку и добијемо паука на време ћемо обавестити суграђане.“

На терену ће бити распоређено пет контролора у две смене који ће контролисати и давати потребне податке инфо-центру Паркинг сервиса. Контролори ће разменом тих података добијати повратне информације од својих пословођа шта треба да ураде.
За оне грађане који буду паркирали своја возила, а немају мобилни телефон или кредит за плаћање смс поруке, карту за паркирање могу купити непосредно код контролора или у трафикама које се налазе у непосредној близини паркинга.

Већ од понедељка, 26.03.2018. године у просторијама ЈП за изградњу, тачније у Служби паркинг сервиса, могу се предати захтевима односно купити дневна, месечна или повлашћена карата. Просторије Службе паркинг сервиса се налазе у згради Општинске управе, у улици Тихомира Матијевића 4, на V спрату. У овој служби, грађани се могу информисати по свим питањима каја се тичу Паркинг сервиса и ту могу добити све потребне информације и појашњења.

Као што је раније речено у оквиру паркинг простора предвиђене су три зоне паркирања и то екстра зона, прва и друга зона. Број паркинг места у екстра зони је 230, у првој зони је 348, а у другој зони број паркинг места износи 172, што укупно чини 750 паркинг места. Предложена цена појединачне карте у екстра зони је 49 динара, у првој зони је 35 динара, а предложена цена појединачне карте у другој зони износи 20 динара. Ове цене су предложене за коришћење паркинга у интервалу од једног сата. Такође, паркирање у екстра зони ограничено је на два сата и након истека та два сата возило се мора померити. За друге две зоне могу се узети месечне претплатне карте и то за прву зону у износу од 1.860 динара и за другу зону 1.625 динара. Што се тиче коришћења паркинг места када су у питању возила станара зграда, месечна претплатна карта износи 699.00 динара.

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.756.905 посета
Тренутно на сајту: 584 посетилац(a)