Обавезна обнова и регистрација пољопривредних газдинстава, држава стимулише сточарство 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Обавезна обнова и регистрација пољопривредних газдинстава, држава стимулише сточарство
Trenutno na sajtu: 375       |       Podeli:
25.01.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - Регистрација и обнова пољопривредних газдинстава од ове године је обавезна, па се захтеви подносе Управи за трезор,

на прописаном обрасцу у периоду од 1. марта до 30. априла ове године.

,,Све промене настале у претходном периоду, морају се регистровати. Те промене се односе на број животиња, биљну структуру и земљишне површине и оне се морају регистровати до 31. маја. Када је реч о статусним променама пољопривредна газдинства их морају пријавти у року од 30 дана од дана њиховог настанка’’, каже за Агропресс агроекономиста Слађана Петрић, директорка ПССС Чачак.


Aгроекономиста Слађана Петрић директорка ПССС Чачак, Фото: АгроПресс

"Биљна структура која је намењена за следећу годину, мора се пријавити од 1. јула до 30. септембра и то није једина промена која у овој години очекује пољопривредне произвођаче", каже Биљана Јањић саветодавац за агроекономију ПСССЧ.


Биљана Јањић саветодавац за агроекономију ПСССЧ, фото: Агропресс


,,Рокови за подношење захтева за тов јунади, свиња, јагњади и јаради су измењени, па ће се захтеви уместо од 1. до 15. октобра као што је то био случај претходних година, сада се подносити до 31. јула’’, рекла је Јањић и истакла да је минималан број јунади по захтеву три ,за разлику од претходне године када је једно јуне могло да буде предмет захтева.

Фото: Агропресс


У току једне календарске године, пољопривредници могу поднети максимално три захтева. Једна од новина односи се и на субенције за квалитетна приплодна грла оваца.


Фото: Агропресс

“У условима где није отежано бављење пољопривредном производњом, сточари су обавезни да поседују најмање 30 грла, како би остварили субвенцију од 7.000 динара по једном грлу, док у отежаним условима за бављење пољопривредом сточари су обавезни да њихов сточни фонд броји минимално десет грла. За краве је остало исто, минималан број за субвенцију од 25.000 хиљада су три грла, када се производња обавља у неотежаним условима, док је у отежаним условима број грла смањен на две краве’’, додаје Јањић за Агропресс.

ГЗС / Агропресс

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


poljoprivreda rokovi pravilnici subvencije

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.470.567 посета
Тренутно на сајту: 376 посетилац(a)