Новоизабрани Управни одбор преузео вођење удружења Унија Чачак 2000 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Новоизабрани Управни одбор преузео вођење удружења Унија Чачак 2000
Trenutno na sajtu: 568       |       Podeli:
07.03.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Пословно удружење „Унија Чачак 2000” наставља са започетим активностима кроз формирање и подизање капацитета струковних секција,

наводи се у саопштењу овог удружења.

 „До сада је организовано шест струковних секција, подсетићемо, секција за пољопривреду, секција за метал, секција за штампу и амбалажу, секција за информационе технологије, рачуноводствена секција и најновији успех – секција за иновације и заштиту животне средине.

После снажног залагања и мотивације чланица Уније, у среду 4. марта одржан је оснивачки састанак компанија које послују у области иновација и заштите животне средине или су пак заинтересоване за конкретну примену иновативних решења у својем пословању.

На заседању новоформиране секције је присуствовало осамнаест представника чланица Уније. Према пропозицијама Статута Уније формиран је Одбор секције од пет чланова, а за председника секције изабран је иноватор Сретко Попадић директор  „Савема иновације“.

Секција за иновације обухвата појединце, предузетнике и компаније које нуде иновативне производе, технологије или услуге као и пословне ентитете који примењују иновативна решења у својем пословању. Примена иновација може бити у сваком пословном сегменту,  производњи, паковању, организацији рада или новој форми наступа на тржишту. Другим речима, у сваком делу пословног циклуса где примењена иновација прави уштеде и подиже рационалност пословања.

Јер управо према речима једног од присутних, ИНОВАЦИЈА је садашњост и будућност.

На састанку су представљена два иновативна производа: ХИДРОГЕЛ - Средство које се користи у агрокултури и чува влагу у земљишту и ФРИГОГЕЛ – Средство за заштиту воћњака од пролећних мразева.

На последњој Скупштини Уније, изабран је нови Управни одбор од тринаест чланова. Скупштина је значајно подмлађена а по први пут је једна дама, госпођа Наташа Вујашевић из Удружења жена „ЕВГЕНИЈА“ из Јежевица, чланица Управног одбора.

Према саставу чланова одбора види се наглашена потреба активирања удружења УНИЈА 2000 у секторима пољопривреде, прехрамбене индустрије, заштите животне средине, иновација уз јачање активности на руралном подручју.

У четвртак 5. марта заседао је нови Управни одбор удружења, кога чине представници шест секција и по један представник новоформираних Локалних акционих група: ЛАГ „Чачак-Горњи Милановац“ и ЛАГ „Чачак-Јелица-Западна Морава“ које су колективни чланови Уније.

На одговорну функцију председника Управног одбора изабран је господин Југослав Лазовић из Секције за пољопривреду, а на место заменика постављен је господин Сретко Попадић представник Секције за иновације и заштиту животне средине. Заступање Уније ће и убудуће обављати господин Адам Зимоњић, као директор „Уније Чачак 2000“

Поред избора нових органа управљања на самом састанку је било речи о даљим активностима, јачању удружења и наставку започетих иницијатива. Одлучено је да се настави процес залагања Уније за прилагођавање коморског система потребама највиталнијег дела привреде односно сектора микро, малих и средњих предузећа. Усвојен је текст писма којим се захтева од Парламента РПК Краљево да ову тему уврсти у дневни ред наредног заседања.

Потврђен је досадашњи развојни правац удружења уз очекивање да нови људи на челу организације, својом енергијом и новим програмом наставе залагање за остварење визије Уније. Већ 20 година, оснивања па све до данас, визија пословног удружења Унија Чачак 2000  је да окупљени у својим браншама и заједно удружени можемо много боље остварити  и своје пословне циљеве.

Позивамо све привреднике који желе да се прикључе нашим активностима, дођу у наше удружење, или са јаве путем мејла unijacacak@gmail.com ”, каже се у саопштењу

пословног  удружења „Унија Чачак 2000“.

 

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


SAOPSTENJE UNIJA CACAK

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.106.179 посета
Тренутно на сајту: 569 посетилац(a)