И у осмој деценији бака Зора у надници 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
И у осмој деценији бака Зора у надници
Trenutno na sajtu: 432       |       Podeli:
14.06.2017 | 0 коментар(а)



Ужице – Зора Тешевић из Ужица и са 77 година иде у надницу. И у својој осмој деценије међу првима је на путу за Ариље да и ове године бере не само малине већ и боровнице и купине.
Зора Тешевић и у осмој деценији у надници, фото: ГЗС

“Већ пет година радим код истих људи. Прошле године сам три месеца била у надници, човек код кога сам брала купио ми је торту 12. августа за мој 77. рођендан”, каже Зора.

И поред трагедеије која ју је задесила, сахранивши оба сина, утеху проналази у раду.

“Прошле године ми је умро син од 57 година, одмах после четрдесетодневног помена отишла сам да радим. Набрала сам 118 кг купина, остали радници дођу само да беру малине буду месец дана и оду, а ја останем и за купину и боровницу. Зарадила сам 1.100 евра”, прича Зора и додаје да је све што је зарадила дала за споменик.

И ове године после годишњице кренула је у брање иако за себе каже да и није неког здравља, пије редовно лекове и поред рада од јутра до мрака помогне и газдарици да постави вечеру и понекад опере судове.

Бака Зора живи сама, али живи за две унуке, од којих је једна магистрирала економију у Београду а друга је дефектолог.

“Имам ја своју пензију од 200 евра, некада сам радила на административним пословима у Регионалним СИЗ-овима у Ужицу, то је за мене довољно. Ово што зарадим у надници ове године иде мојим унукама”, каже поносно Зора.

Тешевићи имају породично имање у Вишеграду, тамо је Зора већ посадила башту и каже да нема шта нема, а често га и посећује јер је тамо сахранила своје синове.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.337.433 посета
Тренутно на сајту: 433 посетилац(a)