Данас почиње исплата новчане накнаде за незаспослене 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Данас почиње исплата новчане накнаде за незаспослене
Trenutno na sajtu: 438       |       Podeli:
13.09.2021 | 0 коментар(а)



Посебна новчана накнада за август биће исплаћена данас, 13. септембра, саопштила је Национална служба за запошљавање.
Фото: ГЗС

Новац ће бити уплаћен на текуће рачуне корисника код пословних банака.

Право на новчану накнаду има незапослено лице које је било обавезно осигурано 12 месеци непрекидно или са прекидима у последњих 18 месеци. Непрекидним осигурањем сматра се и прекид осигурања краћи од 30 дана. Ово право остварује се у случају престанка радног односа или престанка обавезног осигурања.

Право на новчану накнаду не може да оствари запослени коме је радни однос престао његовом вољом или кривицом. После престанка радног односа из овог разлога потребно је поново остварити минимални стаж осигурања од 12 месеци непрекидно или 12 месеци са прекидима у последњих 18 месеци.

Незапосленом припада новчана накнада од првог дана од дана престанка обавезног осигурања, ако поднесе захтев Националној служби за запошљавање у року од 30 дана од дана престанка радног односа или престанка осигурања, преноси портал Србија Данас.

Незапосленом који поднесе захтев по истеку рока од 30 дана, новчана накнада припада од дана подношења захтева. Право на новчану накнаду нема незапослени који поднесе захтев по истеку времена за које би му право на новчану накнаду припадало.

 

 

ГЗС/ГМ Прес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


isplata novac

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.445.246 посета
Тренутно на сајту: 437 посетилац(a)