Отоплило, а воде још ни капи 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Отоплило, а воде још ни капи
Trenutno na sajtu: 415       |       Podeli:
23.01.2017 | 0 коментар(а)



Мада на Пештеру, бар преко дана, није хладно као што је било у првој половини јануара, када се жива у термометру спуштала и до 33. подеока испод нуле,
Илустрација, фото: ГЗС

Пештерски водовод је и даље залеђен и у квару, а до житеља Долића, Каракујића Бунара, Биоца, Црвског и других дуже од месец дана није стигла ни кап воде, преноси писано издање Новости. Угрожено је бар 10.000 оваца и 2.000 крава и друге крупне стоке.

“Само наша породица Дацић има 1.000 оваца. Да би их напојили и сачували од угинућа, принуђени смо да воду цистерном и на трактору довозимо из удаљених села. До пре неколико дана ни то нисмо могли, јер су путеви били завејани. Сада је мало отопило, а путеви су рашчићени, међутим нашим патњама није дошао крај”, жали се сточар Енвер Дацић из засеока Биоци код Карајукића Бунара.

Страшно је све ово што нам се догађа… Месец дана до нас није стигла ни кап воде, а били смо завејани… По цео дан грејемо казан и топимо снег да би напојли бројно стадо, мало је отоплило, па преко дана “хватамо” и по мало воде која капа са крова куће”, жали се Драго Балшић, такође из Биоца.

Наша деца Радица и Лазар сутра крећу у школу, требало би да их окупамо и лепо обучем, питам се: како и чиме… Супруг је отишао у Буђево и Карајукића Бунаре да, ако је нађе, на коњу донесе воде за пиће и да окупамо децу, док стоку појимо тако што топимо снег. Мада је општина Сјеница послала неке цистерне са водом, до нас још није стигла ниједна, а и да стигне: где би воду, одмах би се заледила”, жали се Драгова супруга Марта и наглашава да многи Пештерци од Нове године преживљавају драму и живе живот недостојан човека.

Не могу да верујем да, ни сада када је отоплило, општине Сјеница и Тутин нису у стању да поправе квар на “Пештерском водоводу” и спасу нас великих мука. Пре ће бити да им није много стало до нас”, жали се старина Јусуф Дацић.

Извор: Новости, М. Нићифоровић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.114.682 посета
Тренутно на сајту: 415 посетилац(a)