Стаматовић – Михајловић: Дозвола за гондолу ових дана? 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Стаматовић – Михајловић: Дозвола за гондолу ових дана?
Trenutno na sajtu: 558       |       Podeli:
25.05.2017 | 0 коментар(а)



Чајетина - Након протеста у Београду и конференција од стране министарке грађевине и председника општине Чајетина, на којима су пале тешке речи и оптужбе на рачун

и једне и друге стране, представници чајетинске општине јуче су били на састанку у министарству грађевине. Примила их је државна секретарка овог министарства, Александра Дамјановић, која их је, према њеним речима, упутила шта је све потребно да се достави од документације, како би се већ једном добила грађевинска дозвола за изградњу гондоле.

Да ли је нађен компромис, да ли је већ једном разјашњено шта је то што општини Чајетина треба да би документација била комплетна, остаје да се види у наредним данима, за када је, са јучерашњег састанка, поручено да ће грађевинска дозвола за златиборску гондолу бити добијена. Потребно је извршити добуну, за коју Стаматовић тврди да је техничке природе и да су у питању ситнице.

„Све ово што смо јуче разговарали са стручним службама у министарству  јесте у циљу отклањања тих неких ситних техничких недостатака и то у форми – да ли је потребно решење или уверење, да ли је такса која је плаћена потписана у електронској форми, да ли је пројектант заборавио да стави један потпис, и то у елаборату који ми имамо, а министарка трвди да немамо. Значи, све су то неки процедурални пропусти који не утичу на издавање грађевинске дозволе“, тврди председник општине Чајетина, Милан Стаматовић.

Стаматовић тврди да општина жели да буде кооперативна и да жели да, до најситнијих детаље, те попусте исправи, било да су у питању пропусти самиг министарства или општине Чајетина. Ипак, наглашава, све то није разлог за опструкцију и притисак од стране министарке Михајловић на локалну самоуправу. Он истиче и да само исправљање тих ситних грешака захтева време, што само додатно пролонгира издавање дозволе.

„Мислим да нема више ништа недефинисано, мислим да ћемо за 20 дана имати грађевинску дозволу за излазну станицу, а у неком периоду од месец дана, можемо да прибавимо и комплетну документацију за целу трасу. Надам се да ћемо то са стручним службама и службеницима у министарству који се баве струком, а не политиком, наћи решење“, каже Стаматовић.

Кометаришући проглашење Парка природе Златибор од стране Владе Републике Србије, први човек општине Чајетина истиче да је против тог решења и најављује нове протесте.

„Ако би дошли у ту ситуацију да на Владу оде овај предлог, блокираћемо Владу, нећемо дозволити министрима да уђу у Владу и да поништавају народну вољу. Ако то буду и урадили, нама не преостаје ништа друго већ да прогласимо ову територију као једину слободну територију у Србији, јер они хоће да је ставе под назор СНС-а, а народ то не да. Нама једино остаје да прогласимо ово слободном територијом, као што то је то некад била Ужичка република“, истиче Милан Стаматовић.

На питање колико је локална самоуправа, са стручним службама,  крива за неконтролисану градњу на Златибору  Стаматовић каже да је пропуста можда и било, али искључиво због актуелног закона, који није дефинисао казне за дивљу градњу и да због тога и Чајетина, али и отале општине и градови имају проблем. Он поставља питање министарци грађевине зашто не шаље своје инспекторе као помоћ да спрече дивљу градњу, попут млекаре,  фабрике воде, Златибор туриста, који граде на државном земљишту и нису платили потребне дажбине, већ само имају личну корист, која се мери у милијардама.

Златибор прес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.214.654 посета
Тренутно на сајту: 559 посетилац(a)