Данас ће 1.350.000 грађана добити 100 евра - Вучић о нападу на Трифуновића, косовском чвору и политичару педофилу 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Данас ће 1.350.000 грађана добити 100 евра - Вучић о нападу на Трифуновића, косовском чвору и политичару педофилу
Trenutno na sajtu: 321       |       Podeli:
01.06.2020 | 0 коментар(а)



Председник Србије Александар Вучић је гостујући синоћ у емисији "Хит твит" говорио о најзначајнијим, најактуелнијим питањима - питању Косова, стању у Црној Гори, али и томе када ће
Фото: ГЗС




 преостали грађани добити сто евра и минималац, као и јучерашњем нападу на лидера Покрета слободних грађана Сергеја Трифуновића.

Емисија је започета управо последњим питањем, па је Вучић одмах на почетку рекао шта мисли о томе што су Трифуновића напали и ударили песницом у сред Кнез Михаилове док је његова странка прикупљала потписе за излазак на предстојеће изборе.
 За мене је ужасно да су политичари физички нападнути и то заслужује сваку осуду. Држава је брзо реаговала. Ко је ту коме шта опсовао да у све то не улазимо. Па чак и да је опсовао, немате право да користите силу и зато је страховито важно да је полиција одмах ухапсила нападаче - казао је Вучић и додао.- Нико нема право да нападне Трифуновића.
Он је додао да са Трифуновићем не би градили политичке савезе.
 Он је пре неколико дана баку назвао "дрољом", новинарку "проститутком". Његова политика је супротна у свему што заступам лично, али то не значи да може било ко да му прети и да га угрожава. То је последица да постоји један екстремни део друштва који не може да савлада препреке, ане може да буде на власти - истиче Вучић.
Вучић је рекао да нема сумње да и власт мора да нешто промени.
Пре нешто више од два месеца сам престао да им одговарам, то је добар увод, а најважније је оно што ће се дешавати у парламенту. Видео сам нова истраживања да ће и партија господина Трифуновића бити у парламенту и он ће моћи да каже шта мисли - каже он.

Он је додао да су све присталице СНС-а које су напале ДС биле ухапшене.
Немам милости за педофиле, силеџије. Партијска књижица неће никог спасити - закључио је Вучић.
Вучић се у првом делу емисије дотакао и навода Игора Јурића о томе да постоји утицајни политичар који је педофил.
 Оно што је важно за људе у Србији је да ће наша држава да гарантује сигурност. Ако неко каже: десило се нешто... То се дешава у свакој земљи, али смо спремни да реагујемо брзо. Ја позивам надлежне државне органе, да нам кажу постоји ли такав политичар или не постоји. Ако постоји да покажемо Србији да нема заштићених - казао је Вучић.Немам милости за педофиле, силеџије. Партијска књижица неће никог спасити - закључио је Вучић.
 Да улазим у политичке приче нити могу нити хоћу - истакао је Вучић и додао да неће критиковати Јурића.
Председник је нагласио да је најважније заштити дете, а да све остале политичке расправе не занимају људе.
У четвртак, 4. јуна исплаћујемо минималац. Данас ће 1.350.000 људи добити 100 евра, за неколико дана сви добијају паре - рекао је гостујући у "Хит твиту" председник Србије Александар Вучић.
Он је рекао да ће Хрватска бити по животном стандарду испред нас, али да је полако стижемо.
 Ми смо у несумњиво тешкој позицији. Ми смо поражени 1999. године. Зна се шта смо потписали. Још значајније је шта се дешавало 2004. године, па 2008. године проглашење независности и 2010. када смо добили пресуду Међународног суда правде. То су ужасно тешки терети. Налазимо се у тешкој ситуацији и налазићемо се и морамо да гледамо како да чувамо мир, просперитет. Ту пронаћи средину је тешко - рекао је Вучић.
Он је додао да гледају да Србија буде угледна и да штити своје интересе.
Ја не видим како можемо да се договоримо. Кога год сам питао шта је решење нико ми није рекао. Сви заколутају очима, јер сви очекују да неко у Србији каже да Косово није Србија. Дошло је до другачије економске расподеле у Европи и свету. Дошло је до страховитог раста једне европске силе захваљујући њиховој марљивости - каже Вучић и додаје да постоје сукоби две највеће европске силе око ситуације у Приштини.
Вучић је појаснио да није оптимиста у погледу решења.
 Ствари ће се додатно мењати и наше је да гледамо и пратимо и да заштитимо Србију. Потребна нам је стабилна економија и да извучемо поуке из прошлости - рекао је Вучић.
Он је казао да смо се ми кроз историју правили да смо велесила.
Нема никакве сумње да без решавања косовског питања Србија неће бити чланица Европске уније. И то је недвосмислена јасна порука ЕУ. Да ли нам се свиђа или не свиђа, то је тако. И ту нас нису лагали - закључио је Вучић.
Вучић је изјавио синоћ да грађани Србије ако иду у Црну Гору морају да буду у карантину 14 дана, тако да је ситуација практично таква као да прелази нису отворени.
Кажу, данас ће бити отворена четири прелаза са Црном Гором. Јесу, али и даље грађани Србије који би ушли у ЦГ морају у карантин 14 дана, тако да као да није отворено, само што то нису људи разумели. Ја се надам и желим да поздравим одлуку Црне Горе о отварању граница према Србији. Рећи ћу без икаквог ’али’ - ’хвала, драги пријатељи, на свему што сте урадили и отворили границе - рекао је Вучић.
Каже да је видео један твит да сад треба Црногорцима све да забранимо у Србији, али да је то погрешно, јер ми морамо да их привучемо, пошто желимо да осећају Београд као најважнији центар целог региона и да долазе у Србију. Само да их привучемо сто више и да се тиме поносимо, да им отворимо границе и покажемо своју душу и своје срце и да смо ми отворени и тако ће наша економија брже да расте - истакао је Вучић.
Такође, наводи да је очигледно да се код Црне Горе ради о политичком затварању граница, што не може да разуме.

 

 

ГЗС / Блиц




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vucic trifunovic politicar kosovo pedofil crna gora

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.786.597 посета
Тренутно на сајту: 322 посетилац(a)