Изградња мини млекаре у Кривој реци готова у априлу 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Изградња мини млекаре у Кривој реци готова у априлу
Trenutno na sajtu: 522       |       Podeli:
16.03.2017 | 0 коментар(а)



Чајетина – Изградња мини млекаре у златиборском селу Крива река теку по плану. Из Еко Аграра кажу да ће објекат бити готов до краја априла,

након чега ће уследити опремањ унутрашњег простора. Овај пројекат спроводи се у сарадњи са црногорским општинима Плав и Андријевица, а финансира се од страе Европске уније кроз пројекат “Од млека са наших планина”.

По речима Владимира Бојовића, директора ПД “Златиборски еко аграр”, циљ овог пројкта није само изградња мини млекаре и производња сира и кајмака, већ и повећање капацитета и квалитета малих пољопривредних предузећа.

“Пољопривредници који имају од 2 до 7 крава биће примарна гупа за откуп млека, понудићемо им добру откупну цену, али под условом да наша стручна служба константно врши проверу њихових производа”, истиче Бојовић.

У плану је и заштита географског порекла златиборских производа.

“Произвођачи више неће имати проблема са накупцима који поједине производе пласирају као златибрске. Такође, поставићемо млекомате у центру како би сви туристи могли да пробају чисто, здраво златиборско млеко”, наводи Бојовић.

Капацитет мини млекаре за почетак ће бити 3000 литара, а биће запослено 3 радника.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.905.772 посета
Тренутно на сајту: 522 посетилац(a)