Прошле недеље 20.000 саобраћајних прекршаја 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike             

 
Прошле недеље 20.000 саобраћајних прекршаја
Trenutno na sajtu: 474       |       Podeli:
21.11.2022 | 0 коментар(а)



Током прошле недеље откривен је 20.181 саобраћани прекршај у појачаној контроли Управе саобраћајне полиције на путевима Србије.
Прошле недеље 20.000 саобраћајних прекршаја, Фото: РИНА

Из саобраћаја је искључено 647 возача који су управљали возилом под дејством алкохола, истиче за Тањуг Златко Беленцан, помоћник начелника Управе саобраћајне полиције.

 

"У недељу, 20. новембра био Дан жртава страдања саобраћајних незгода. Управо то треба да буде апел да сви заједно учествујемо у безбедности саобраћаја и да на тај начин допринесемо вишем нивоу саобраћајне безбедности", рекао је Беленцан.

Каже да је током претходне недеље откривено је више од 20.000 прекршаја.

"Више од 650 возача је затечено да управља под дејством алкохола, самим тим возачи су искључени из саобраћаја. Затим не треба занемарити чињеницу да је 50 возача затечено да управља под дејством психоактивних супстанци", рекао је Беленцан.

Како је навео, саобраћајна полиција не врши контролу зато што су славе, већ ради своје редовне послове.

"Очекивано је да има оних који управљају возилом под дејством алкохола, јер традиционално алкохол је присутан као индикатор који угрожава безбедност саобраћаја. Човек као фактор је изузетно доминантан, јер тај који конзумира алкохол пре свега непрописно, али небезбедно учествује у саобраћају", рекао је Беленцан.

"Доминантан фактор саобраћајних незгода је пре свега човек, затим пут, возило и окружење. Сада је период када је потребно извршити промену зимских гума. Законска обавеза је ступила много раније, међутим због оваквих услова зимска гума има боље пријањање од летњих. Летња већ на седам степени губи својство", рекао је Беленцан.

"Због временских услова дошло је до изливања одређеног броја река у Србији и одрона на појединим путевима. Апел је да се брзина прилагоди стању саобраћаја", казао је Беленцан.

 

 

 

 

ГЗС / Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.732.009 посета
Тренутно на сајту: 475 посетилац(a)