Навала за посао порезника за 100 места у Пореској управи 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji             

 
Навала за посао порезника за 100 места у Пореској управи
Trenutno na sajtu: 677       |       Podeli:
21.01.2017 | 0 коментар(а)



На конкурс Пореске управе за 100 нових инспектора пријавило се чак 1.808 кандидата, сазнаје "Блиц"


Према нашим информацијама, скоро сваки кандидат конкурисао је за већи број позиција, што практично значи да је интересовање за једно радно место огромно.

Пореска управа је расписала конкурс за позиције вишег инспектора, инспектора и млађег инспектора, чија ће просечна месечна примања износити око 48.000 динара.

- Највише инспектора биће распоређено у Београду и Новом Саду, а мањи број у Нишу и Крагујевцу и другим градовима Србије. У зависности од позиције, њихове плате ће се кретати од 38.000 до 58.000 динара - наводи извор "Блица".

Према условима конкурса, за сва радна места у Пореској управи захтева се искуство у струци, и то минимално од годину до седам година. Што се образовања тиче, кандидати морају да имају завршен Правни или Економски факултет.

    Пореској управи неопходни су људи који ће обављати послове теренске и канцеларијске контроле, аналитичко-пореске послове и послове наплате пореза

- Најкраћи стаж потребан је за место млађег пореског инспектора за аналитичке послове канцеларијске контроле. Седмогодишње искуство очекује се од виших инспектора. Пореској управи неопходни су људи који ће обављати послове теренске и канцеларијске контроле, аналитичко-пореске послове и послове наплате пореза - објашњава наш саговорник.

У Пореској управи су нам потврдили да је у току тестирање кандидата и да се на конкурс пријавило више од 1.800 људи. Како наводе, први део тестирања за кандидате обављен је прошлог викенда на Правном факултету у Београду. Остали кандидати за инспекторе Пореске управе биће тестирани на истом месту овог викенда.

Како су навели, кандидати који испуњавају услове за рад прво ће проћи писмену проверу знања познавања законских прописа, а потом следе провере осталих знања и вештина неопходних за обављање функције инспектора.

За све кандидате важи правило да морају да прођу проверу знања законских прописа, и то Закона о државној управи, Закона о пореском поступку и пореској администрацији, Закона о порезу на додату вредност, Закона о порезима на имовину који регулише порез на наслеђе и поклон и порез на пренос апсолутних права, Закона о општем управном поступку, Кривичног законика, као и Законика о кривичном поступку.

Блиц




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.160.009 посета
Тренутно на сајту: 677 посетилац(a)