Расписан конкурс за подстицајна средства за пољопривреднике 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival             

 
Расписан конкурс за подстицајна средства за пољопривреднике
Trenutno na sajtu: 324       |       Podeli:
29.06.2015 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Општина Горњи Милановац и ове године утврдила је Програм мера подршке за спровођење пољопривредне политике

и политике руралног развоја, у циљу стимулисања и пружања подршке произвођачима са територије те општине.

На основу поменутог Програма расписан је јавни конкурс за доделу бесповратних подстицајних средстава, а након њега на основу законске процедуре о испуњености услова, доноси се и коначна одлука о подели субвенција.

Пољопривредници конкуришу по извршеној набавци квалитетних приплодних јуница, говеда, оваца, коза и свиња товних раса, нове механизације, нових пчелињих друштава и опреме за пчеларство, опреме за наводњавање, набавку садног материјала.

Буџетом те локалне самоуправе за 2015. годину опредељене су субвенције у укупном износу од 13.950.000 динара, са циљем пружања финансијске подршке пољопривредним произвођачима на унапређењу производње, осавремењавању технологије производње, прилагођавања стандарда и квалитета тржишта ЕУ.

Захтев за доделу подстицајних средстава могу поднети регистрована пољопривредна газдинства са територије горњомилановачке општине и уписана у Регистар по основу права својине, односно закупа пољопривредног земљишта које се налази на територији те општине на којем се активно баве пољопривредном производњом.

Са пољопривредницима, којима буду одобрена средства према прописаном конкурсу, председник општине Милисав Мирковић потписује Уговор о међусобним правима и обавезама везано за коришћење бесповратних подстицајних средстава.

Пољопривредници могу рачунати максимално до 300.000 динара по кориснику на име субвенције, односно од 30 до 60 % вредности предмета субвенције. Сва потребна обавештања корисници субвенција могу добити у oпштинској управи општине Горњи Милановац.

Конкурс ће бити отворен до утрошка планираних средстава а најкасније до 15. децембра 2015. године.

Глас западне Србије





PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Рекламирајте се на порталу Гласа западне Србије

Телефон: 032 347 001 | Мејл: redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.126.041 посета
Тренутно на сајту: 325 посетилац(a)